In het kort

Een internationaal elitegezelschap heeft zich verzameld om door te reizen naar Reims en daar de kroning van Karel X bij te wonen. In afwachting daarvan zijn de dames en heren druk bezig met flirten en ruziemaken. Plotseling blijkt dat de reis niet door kan gaan omdat er geen vervoer beschikbaar is. In een groots ensemble bezingen de reizigers hun lot. Dan komt er een brief uit Parijs: de koning zal daar na de plechtigheid terugkeren en er staan grootse feesten op stapel. De Gravin biedt allen gastvrij onderdak aan in haar Parijse huis. Daarop vooruitlopend bouwt de groep alvast een feest. Als finale klinkt een gezamenlijke lofzang op de nieuwe koning.

Achtergrond

Dirigent Stefano Montanari leidt een internationale cast in zijn debuut bij De Nationale Opera. Regisseur Damiano Michieletto werkt hier voor het eerst, na ensceneringen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Hij is een van de interessantste jonge regisseurs van dit moment.

Productie

Coproductie met Den Kongelige Opera, Kopenhagen en Opera Australia

Stefano Montanari
De veelzijdige Stefano Montanari is barokviolist, pianist en dirigent. Hij leidde operavoorstellingen voor onder meer het Teatro Donizetti in Bergamo, Teatro La Fenice in Venetië, Teatro Massimo in Palermo,
de Opéra de Lyon en Opera Atelier in Toronto. Voor zijn opnamen van Corelli’s 'Vioolsonates op. 5' won hij een Diapason d’Or,; zijn cd van Purcells 'O Solitude' kreeg een Grammy-nominatie.