In het kort

Beroemd hoogtepunt
Giacomo Puccini baseerde zijn opera op Henri Murgers boek Scènes de la vie de bohème – over de levens van jonge, arme Parijse kunstenaars. De componist vormde in La bohème alledaagse emoties om tot grote kunst. Hij schreef gevoelige passages met als beroemd hoogtepunt de aria ‘Che gelida manina’, het moment dat de liefde tussen de twee hoofdpersonen Rodolfo en Mimì ontluikt.

Behind the scenes - La Bohème
Kijk mee naar de repetities van Kinderkoor De Kickers.

Achtergrond

Bij De Nationale Opera debuteren de internationaal befaamde dirigent Renato Palumbo, de vooraanstaande regisseur Benedict Andrews en, als decorontwerper, de beeldend kunstenaar Johannes Schütz.

©Monika Rittershaus
©Monika Rittershaus
©Monika Rittershaus
©Monika Rittershaus
©Monika Rittershaus

Productie

Benedict Andrews
De veelgevraagde Australische regisseur Benedict Andrews (Adelaide, 1972) ontving onder meer de Olivier Award, London Critics Circle Award en Helpmann Award. Hij regisseerde veel toneelstukken met grote actrices als Cate Blanchett en Isabelle Huppert − maar ook opera’s, waaronder Le nozze di Figaro, Macbeth, Il ritorno d’Ulisse in patria en Caligula. Andrews staat bekend om zijn prikkelende benadering van zowel bekend als onbekend repertoire.

Coproductie met English National Opera, Londen.