In het kort

Met Ariodante voegt De Nationale Opera een nieuwe titel toe aan haar fraaie reeks Händel-opera's. Wat betreft het spannende verhaal en het overtuigend neerzetten van de personages behoort Ariodante tot het beste wat het genre opera seria te bieden heeft. Het intieme stuk is vol warme menselijkheid. Het zoeken naar de ware liefde wordt via uiteenlopende intriges gedwarsboomd. Religieuze en politieke belangen botsen op elkaar in Ariodante. De productie werd genomineerd voor de International Opera Award 2015 in de categorie New Production.

In de rol van Ariodante is de beroemde mezzosopraan Sarah Connolly te zien. Barokspecialist Andrea Marcon leidt Concert Köln. Beide zijn te zien in de trailer van Ariodante.
In Ariodante spelen poppen een belangrijke rol. Aan het eind van elke akte blikken deze poppen vooruit op de volgende akte. Bekijk in deze video hoe de poppenspelers te werk gaan.

Het verhaal

In het paleis van de koning van Schotland vieren Ariodante en Ginevra hun verloving. De rivaal van Ariodante, Polinesso, maakt misbruik van de dienster Dalinda bij het vervalsen van het bewijs van Ginevra’s ontrouw. Als hij dat aan het hof presenteert, dreigt Ginevra van haar zinnen beroofd te raken. Gelukkig wordt ze op het laatste moment gered.

Richard Jones

Regisseur

RICHARD JONES (regie) regisseerde onder meer Die Meistersinger van Nürnberg, La fanciulla del West, Rodelinda (ENO), Anna Nicole (ROH Covent Garden, Brooklyn Academy of Music), Ariodante (Festival d’Aix-en-Provence), Die Meistersinger von Nürnberg (Welsh National Opera), Der Rosenkavalier (Glyndebourne), Peter Grmes (La Scala), Hänsel und Gretel (MET New York), De Zaak Makropulos (Frankfurt), Wozzeck (Komisch Opera Berlin), Un ballo in maschera en La bohème (Bregenzer Festspiele).

Andrea Marcon

Dirigent

ANDREA MARCON (muzikale leiding) staat bekend om zijn interpretaties van barok, klassiek en vroeg romantisch repertoire. De Italiaanse organist, klavecimbelbespeler en dirigent studeerde bij Jean-Claude Zehnder en Hans Martin Linde aan de Schola Cantorum Basiliensis.