In het kort

A Dog’s Heart, gemaakt in opdracht van DNO, was een van de meest spraakmakende producties in het Holland Festival 2010. Boelgakov schreef zijn verhaal als satirische kritiek op het Sovjetsysteem. Nadat de hond Sjarik de hypofyse en testikels van een mens ingeplant heeft gekregen, ontwikkelt het gemuteerde dier zich tot een gewetenloze misdadiger Sjarikov. Alleen een tweede operatie kan uitkomst bieden...

Bekijk een aria uit A Dog's Heart, gezongen door Andrew Watts als de Aangename stem van Sjarik
Bekijk de trailer!

Achtergrond

De regisseur van A Dog’s Heart, Simon McBurney, is een liefhebber van Russische muziek en raakte sterk geïnspireerd door Raskatovs compositie. De satirische tekst deed de rest. Uniek is het aandeel van de poppenspelers in A Dog’s Heart: duidelijk zichtbaar op het toneel laten zij een meer dan levensgrote hond bewegen.

Evenals bij de wereldpremière van A Dog’s Heart heeft Martyn Brabbins ook nu weer de muzikale leiding, ditmaal staat hij aan het hoofd van het Nederlands Kamerorkest.

Bekijk hier de behind the scenes video van A Dog's Heart met regisseur Simon McBurney uit 2010.
Bekijk hier waarom je deze opera niet mag missen!

Martyn Brabbins

Muzikale leiding

Martyn Brabbins is dirigent van de English National Opera en heeft gewerkt bij La Scala - Milaan, de Bayerische Staatsoper en daarnaast ook in Lyon, Frankfurt en Antwerpen.

Simon McBurney

Regisseur

SIMON MCBURNEY's werk varieert van locatietheater tot vernieuwende Broadwayproducties, is dikwijls gebaseerd op klassieke teksten en sterk verbonden met muziek.