In het kort

The New Prince is een bonte revue over macht met naast wereldleiders ook Vrouwe Fortuna, een koor vol onderdrukten en onderdrukkers, President Wu Virtu uit het jaar 2032 en vele anderen.

Bekijk de trailer van deze dynamische opera!
Kijk achter de schermen bij The New Prince

Achtergrond

Niccoló Machiavelli's roemruchte boek De heerser (verschenen in 1532) beschrijft hoe een dictator zijn positie kan versterken: hij kan zich zelfs leugens en bedrog permitteren, zolang hij maar zorgt dat het niet aan het licht komt. De politicus/diplomaat/schrijver was zijn tijd ver vooruit.

De actualiteit van het gegeven inspireerde componist Mohammed Fairouz tot het schrijven van zijn tweede opera. Fairouz voelt zich sterk betrokken bij belangrijke maatschappelijke en politieke kwesties. Hij werkt samen met librettist David Ignatius, een beroemde Amerikaanse buitenlandexpert en schrijver van romans.

Jubileumeditie

The New Prince speelt in het verleden en in de toekomst. Centraal staat een te verschijnen jubileumeditie van De heerser. Naast Machiavelli komen er bekende personen uit onze tijd in voor, zoals Henry Kissinger, Bill en Hillary Clinton, Osama bin Laden, maar ook een gefantaseerde wereldheerser, Wu Virtu. Fortuna is Machiavelli's geliefde en tevens zijn uitgeefster.

 

The New Prince wordt geprogrammeerd in het kader van Opera Forward Festival. Dit festival verkent met toonaangevend nieuw werk de toekomst van opera.  Bekijk het hele programma.

 

 

Lotte de Beer

Regisseur

De Nederlandse LOTTE DE BEER (regie) volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij is een van de meest gevraagde regisseurs van haar generatie.

Steven Sloane

Dirigent

De Amerikaan Steven Sloane (muzikale leiding) is sinds 1994 muzikaal leider in de stad Bochum van de Bochumer Symphoniker en van de recent geopend nieuwe concertzaal Musikforum Ruhr.