De Nationale Opera presenteert

You don't know opera

You don't know opera!

Opera is topsport. Keiharde training en een ijzersterke discipline zijn daarom van alle kanten vereist. Bij elke voorstelling wordt zowel voor als achter de schermen heel hard gewerkt om op het toneel alles perfect te krijgen. Spectaculaire decors, wereldberoemde zangers, vele kostuums en pruiken, een groot liveorkest en special effects: opera heeft het allemaal.

Maar opera is zoveel méér dan wat je op het eerste gezicht ziet op het toneel. Achter alles wat je ziet zitten miljoenen verhalen, van de geluids- en lichtontwerper tot aan de dramaturg en de zangers.
 

You Don't Know Opera: Before Present
Elk jaar bezoeken duizenden feestvierders het elektronische dancefestival, ADE. Dit jaar werd er iets unieks toegevoegd aan het programma: Before Present, een nieuw soort opera.
You Don't Know Opera: The Boxer
Opera is topsport. Van toneelmeester tot zanger, bij opera komt meer talent kijken dan je verwacht. Maak kennis met Frank Engel: bokser en tenor.

Benieuwd naar opera?

Er is geen betere manier om een goed beeld te krijgen van opera dan door een voorstelling te gaan zien. Hier een lijst met perfecte producties om mee te beginnen, bestaande uit o.a. klassiekers en moderne samenwerkingen.

Manon Lescaut

10 - 31 oktober

Een echte Italiaanse klassieker van Puccini, een van 's werelds beste componisten. In de hoofdrollen staan twee Nederlandse wereldsterren!

Jephtha

9 - 27 november

Jephtha is een van de meest intense werken van de bekende barokcomponist Händel en vertelt het Bijbelse verhaal van legeraanvoerder Jephtha, die door een ondoordachte gelofte aan God zijn eigen dochter moet opofferen.

Parsifal

6 - 29 december

Wil je je echt helemaal overgeven aan opera? Dan is Wagner's 5,5 uur (!) durende Parsifal misschien iets voor jou. Betoverende klankcombinaties en het bijzondere decor maken Parsifal tot een overweldigende opera!

22tracks

We hebben 22 van de meest bekende opera tracks voor je geselecteerd die je - zonder het te weten - vast al wel kent. Naast al deze klassiekers hebben we nog enkele grote eigentijdse werken toegevoegd van componisten als Philip Glass. 

En jij dacht dat je opera niet kende, je kent meer dan je denkt! Beluister ze op 22tracks.

Luister nu

Blijf up-to-date

Volg ons op Facebook en Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben je student? Meld je nu aan voor onze studentenalert en ontvang de last-minute aanbiedingen in je mailbox.