In het kort

Al in het eerste bedrijf van het liefdesdrama La forza del destino staat de tragische heldin voor een onmogelijke opgave: de keuze tussen Don Alvaro, op wie ze smoorverliefd is, en de nagedachtenis van haar vader, die per ongeluk door Alvaro is gedood.

Bekijk hoe we pruiken, rekwisieten, kostuums en hoeden maken voor de nieuwe productie van La forza del destino.
Bekijk La vergine degli angeli door Eva-Maria Westbroek als Leonora.
Bekijk hier de trailer van La forza del destino

In de pers

‘’Zo vliegen vier uren voorbij, bevat La Forza Verdi-op-zijn-lekkerst en pronkt deze productie met de huisjuwelen van De Nationale Opera: koor en orkest.’’ - NRC Next **** over La forza del destino

Achtergrond

In het verhaal verloopt de tijd sprongsgewijs, waardoor het stuk niet gemakkelijk te ensceneren is. De Forza was nog niet eerder te zien bij De Nationale Opera. De opera heeft grote invloed gehad als voorloper van het ‘patchwork-drama’ en is van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van met name de Russische opera. Bij het publiek zal vooral de 'Overture' uit La forza del destino bekend zijn.

Michele Mariotti

Dirigent

Michele Mariotti dirigeert bij de grootste operahuizen en festivals, waaronder ROH Covent Garden, The Met New York, Teatro alla Scala, Opéra national de Paris en het Rossini Opera Festival Pesaro.

Christof Loy

Regisseur

De Duitse regisseur Christof Loy debuteerde in 2010 bij De Nationale Opera met Les vêpres siciliennes.

Eva-Maria Westbroek

sopraan

Eva-Maria Westbroek is uitgegroeid tot een wereldberoemde en alom gewaardeerde sopraan. Zij heeft aan vrijwel alle grote operahuizen en -festivals ter wereld gezongen, waaronder de festivals van Bayreuth en Aix-en-Provence, ROH Covent Garden, Opéra national de Paris, The Met New York, Wiener Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Teatro alla Scala, Semperoper Dresden en de Bayerische Staatsoper.