De Nationale Opera presenteert

operaflirt XL Così fan tutte

Deze voorstelling is alleen te bezoeken voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar.

Operaflirt XL: Così fan tutte

Tijdsduur 3:40

Pauzes 1

Van WOLFGANG AMADEUS MOZART

Taal Italiaans

Boventitels Nederlands en Engels

Op 1 oktober presenteert De Nationale Opera Operaflirt XL: Così fan tutte. Het is een verhaal met vaart en het is jongeren op het lijf geschreven. De generale repetitie van Così fan tutte wordt daarom speciaal voor jongeren tot 35 jaar gereserveerd.

Bij de deur wordt gecontroleerd op leeftijd.

Het verhaal van Così fan tutte over 4 jonge geliefden is geplaatst in de ontregelende setting van een vakantieoord. Er ontstaan situaties die doen denken aan een realitysoap als Temptation Island. Een leerschool voor geliefden, maar een die is behoorlijk hard is.

 

 

Verhaal Così fan tutte

Vier jonge geliefden moeten nog ontdekken hoe het leven in elkaar zit en waar de grenzen liggen tussen fantasie en werkelijkheid, tussen jeugd en volwassenheid. De door de wol geverfde cynicus Alfonso verlokt Guglielmo en Ferrando tot een weddenschap met als inzet de trouw van hun vriendinnen Fiordiligi en Dorabella.

 

Hoe diep gaat de liefde

Het libretto is van Lorenzo da Ponte (1749-1838) met wie Mozart ook succesvol samenwerkte in Le nozze di Figaro en Don Giovanni. Als enige is Così fan tutte niet gebaseerd op een bestaande bron, al heeft da Ponte zich laten inspireren door talloze bronnen. ‘Così fan tutte’ betekent letterlijk ‘Zo doen alle vrouwen’. Toch wordt ook het gedrag van de mannen in deze ‘realitysoap’ kritisch bekeken. De vrolijke opera zit vol ironie en knipoogjes, terwijl tegelijkertijd de diepte van de verliefde ziel wordt gepeild. Deze productie van Così fan tutte ging in 2006 in première als de eerste van de Mozart-Da Ponte-trilogie in regie van Jossi Wieler en Sergio Morabito.

Meer informatie: Cosí fan tutte