Home

Daniel Camargo

Eerste solist

De Braziliaanse danser Daniel Camargo volgde zijn eerste balletlessen in zijn geboorteland en werd ontdekt tijdens de Youth America Grand Prix (2005), waarna hij zijn opleiding vervolgde aan de John Cranko Schule in Stuttgart. In 2009 trad hij in dienst van het Stuttgarter Ballett, waar hij in 2013 eerste solist werd. In Stuttgart danste Daniel hoofd- en solorollen in balletten van onder anderen John Cranko, Jerome Robbins, George  Balanchine, Maurice Béjart, Kenneth MacMillan, Glen Tetley en Hans van   Manen. Gerenommeerde choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Wayne McGregor, Jorma Elo en Marco Goecke creëerden nieuw werk voor hem.

In 2015 debuteerde Daniel bij Het Nationale Ballet als gastsolist in Notenkraker & Muizenkoning. Sinds seizoen 2016/2017 is hij als eerste solist  aan ons gezelschap verbonden. In 2009 ontving Daniel de European Most Promising Award van de European Cultural Foundation. In 2010 won hij de Duitse Tanzpreis (Future Award) en een jaar later, samen met danspartner Elisa Badenes, de publieksprijs tijdens The Erik Bruhn Prize-competitie in Toronto, Canada. In 2017 ontving hij bovendien de Italiaanse Positano Premia la Danza Léonide Massine. Daniel is veelgevraagd gastsolist bij internationale gala’s en gezelschappen, waaronder het Mariinsky Ballet in St. Petersburg.

cv

  • Geboorteplaats:  Daniel Camargo is geboren in Sorocaba, Brazilië.
  • Opleiding en carrière:  Hij volgde een balletopleiding aan de Teatro Guaira Ballet School in Curitiba, Brazilië en vervolgde zijn studie in Stuttgart waar hij in 2009 examen deed. In datzelfde seizoen trad hij toe tot het Stuttgart Ballet's Corps de ballet. Begin seizoen 2012-2013 werd hij tweede solist en het seizoen daarop eerste solist.
  • Prijzen:  'Outstanding Performance by a Male Dancer'- Critic's choice 2017; 2017 Positano Premia la Danza, dansprijs van Europa; In oktober 2009 ontving hij de European Most Promising Award, in 2010-2011 won hij de German Dance Price Future. In 2011 won hij de Audience Choice in de Erik Bruhn Prize competitie in Toronto, samen met zijn partner Elisa Badenes.
  • Eigen choreografie:  Do outro lado, wereldpremière 2013, Stuttgart Ballet