Grimm - de dansers

In Grimm zijn dansers van zowel de Junior Company (onderdeel van Het Nationale Ballet) als ISH te zien.

ISH

Sarada Sarita Keilman heeft een achtergrond in verschillende dansstijlen met een sterke passie en specialisatie in Vogue en Whacking. Na het afronden van de Dansacademie Lucia Martas in 2008 studeerde ze verder in New York door middel van de ontwikkelingsbeurs van het Amsterdam Fonds Kunsten. In 2017 is ze geselecteerd voor de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten en ontwikkelt Sarada Sarita zich naast performer verder als choreografe.

Thomas KrikkenThomas Krikken begint in 1998 met breakdance en studeerde aan de Dansacademie Lucia Marthas en is vanaf 2011 in verschillende ISH voorstellingen te zien. Daarnaast danste hij enkele jaren bij Gianni Grot & Company en The Kiss Moves waar hij naast breakdance andere dansstijlen combineerde. Naast zijn werk als danser bij deze gezelschappen reisde Thomas met de crews C2UWR, Xvibe en Urban Session door binnen- en buitenland.

Tyrone MenigTyrone Menig liep in 2016 stage bij ISH en studeerde in 2017 af de opleiding Jazz- en Musicaldans bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2013 en 2014 deed hij mee aan Juste Debout en behaalde de finale in de categorie Experimental. Met zijn crew Yojigen was hij in 2014 te zien bij Holland’s Got Talent. Naast zijn werk als performer bij verschillende voorstellingen van ISH focust hij zich vooral op breakdance (bboying).

Dietrich PottDietrich Pott is een van de oprichters van de Surinaamse hiphop/breakdance-groep Myztikal, waarmee hij in 2009 de Battle of the Year Caricom won. Daarna toerde hij met de groep door de Benelux en deed hij mee aan Holland’s Got Talent. Dietrich danste vier jaar bij danstheatergroep AYA en was onder de vlag van is ISH te zien in Narnia en Jungle Boek. Dietrich is een veel geziene deelnemer aan battles en geef daarnaast les.

Arnold PutArnold Put danst vanaf 2012 in verschillende ISH-voorstellingen en heeft daarnaast zijn eigen breakdance-crew Come Correct. Met deze crew won hij in 2004 de Dutch Bboy Championships, verdedigde het jaar erop de titel en nam in 2011 deel aan Holland’s Got Talent. Naast zijn werk als danser studeerde hij in 2016 af als kunstenaar aan de Hogeschool van Utrecht en ontwerpt hij kleding en accessoires voor zijn eigen label Maison de Tout.

Carl RefosCarl Refos begon met dansen op zijn zestiende en danst sindsdien overal; onder stationsbruggen en op de podia in Broadway. Hij auditeert in 2005 bij ISH en is daarna in veel ISH voorstellingen te zien. Naast zijn werk als performer geef Carl ook les.

Raquel TijstermanRaquel Tijsterman begon op haar negende aan de Nationale Ballet Academie, liep stage bij Het Nationale Ballet en danste daar ook korte tijd. Raquel is vanaf 2009 in verschillende ISH voorstellingen te zien en blijft zich daarnaast ontwikkelen als around performer en theatermaker. Je kunt haar ook kennen van haar deelname aan So You Think You Can Dance in 2010 en de daaropvolgende hoofdrol in Ne Me Quitte Pas van Isabelle Beernaert.

Gil Gomes LealGil Gomes Leal ontwikkelde als Wereld Kampioen experimental zijn eigen bewegingsstijl en gedachtegang. Gil is artistiek leider van kunstenaarscollectief Amenti Collective waarmee hij anderen wil inspireren hun eigen roeping te volgen. In 2017 is Gil geselecteerd voor de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten en ontwikkelt hij zich naast performer verder als choreograaf en maker.

Lars de VosLars de Vos studeerde in 2017 af aan Codarts Rotterdam en liep in 2016 stage bij ISH. Naast de performer bij ISH doet hij ook mee aan internationale dance battles en is hij te zien bij de company Kalpanarts.

Junior Company

Kyono-Chantal MorinKyono-Chantal Morin (Canada) begon haar opleiding in een studio in Montreal Canada, en studeerde daarna overal ter wereld. Na haar opleiding maakte ze deel uit van de Gelsey Kirkland Company, waar ze zowel eerste als tweede solistenrollen danste. Ook studeerde Kyono met een beurs een jaar lang bij het Ellison Ballet, waarna ze in Frankrijk een privé-opleiding volgde bij Pascale Autrand. In 2016 ontving zij de OWPD prijs van IBStage en werd ze uitgenodigd om samen met andere internationale solisten te dansen op het Gala 2017.

Nicholas LandonNicholas Landon (Frankrijk) begon op elfjarige leeftijd met dansen
bij White Lodge en vervolgde zijn training aan
The Royal Ballet School. Na een opleiding van ruim zeven jaar danst hij sinds vorig seizoen bij de Junior Company.

Fabio RinieriFabio Rinieri (Italië) begon op zijn achtste met het volgen van balletlessen. Zes jaar later werd hij gespot door
de directeur van de befaamde balletschool van
La Scala in Milaan. Al tijdens zijn opleiding danste hij mee in Het Zwanenmeer. Na zijn vijfjarige training startte hij vorig seizoen bij de Junior Company.

Madison AytonMadison Ayton (Australië) was al op jonge leeftijd een en al liefde voor ballet. Ze danste fulltime aan de Annette Roselli Dance Academy in Queensland. In 2016 werd ze geëerd met de bronzen medaille bij de RAD Genee International Ballet Competition. Datzelfde jaar zat ze in de Top 12 bij de finales van de Youth America Grand Prix in New York.

 Emma Zoe HarrisEmma Zoe Harris (Californië) begon haar opleiding op driejarige leeftijd aan de Napa Valley Ballet Academy. Met veertien jaar vervolgde ze haar training aan de City Ballet School of San Francisco. Toen ze zeventien jaar was startte ze een opleiding bij het Ellison Ballet in New York en volg- de daarna haar leraar, Erin Forrest, naar de Kirov Acade- my of Ballet in Washington DC. Ze dong mee in de YAGP semi-finals en ontving de zilveren medaille in zowel de senior klassieke als moderne divisie.

Inés MarroquinInés Marroquin (Spanje) begon al jong met traditionele Spaanse dans- lessen. Op achtjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Victor Ullate Ballet School, waar ze een passie voor klassiek ballet ontwikkelde. Tot haar zestiende zette ze haar balletopleiding in Madrid voort. Daarna nam ze
deel aan het laatste jaar van de opleiding aan de English National Ballet School. Na haar examen vervolgde zij haar educatie bij het Semperoper Ballett in Dresden, Duitsland.

Alexandria MarxAlexandria Marx (Texas) begon haar balletopleiding bij Catriona Steel toen zij tien jaar oud was. In 2013 vervolgde zij haar opleiding bij het Next Generation Ballet.
Sinds 2015 volgde zij lessen aan de Nationale Ballet- academie, Amsterdam. Nog tijdens haar studie danste zij mee in La Bayadère van Het Nationale Ballet.

Yuka MasumotoYuka Masumoto (Japan) Tijdens haar opleiding aan de Kishibe Ballet Studio in Tokyo, werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan cursussen aan de Academie de Danse Princess Grace in Monaco. Ze was finaliste bij de Youth American Grand Prix 2016 (New York City finales), waar haar werd aangeboden haar opleiding voort te zetten aan de Nationale Balletacademie.

Anatole BlaineauAnatole Blaineau (Frankrijk) begon op zijn tiende te dansen in zijn woonplaats, Lyon. Hij studeerde drie jaar aan het Conservatoire Supérieur in Parijs en vervolgde zijn studie in 2016 aan de Nationale Balletacademie.
 

Michele EspositoMichele Esposito (Italië) was al vroeg dol op dansen. Hij begon als vier- jarige balletlessen te volgen aan de privéschool Centro Danza Diana in Aversa. Toen hij elf jaar oud was, werd hij toegelaten aan de Tanz Akademie in Zürich, waar hij zes jaar studeerde. In februari 2017 nam Michele deel aan de Prix de Lausanne, waar hij niet alleen de eerste prijs won, maar ook de ‘Swiss candidate prize’ en ‘contemporary prize’.

Manu KumarManu Kumar (Nederland) begon toen hij acht jaar was met dansles- sen bij een plaatselijke dansschool. Na twee jaar deed hij auditie bij de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Hier studeerde hij in juli 2017 af. Tijdens zijn opleiding danste Manu in talrijke producties van Het Nationale Ballet, waaronder Notenkraker en Muizenkoning, Coppelia en Het Zwanenmeer.

Conor WalmsleyConor Walmsley (Engeland), startte op twaalfjarige leeftijd met musical en theater en volgde balletlessen aan de LWHS School of Dance in City of Hull. Op zijn zestiende werd hij aangenomen bij de English National Ballet School en een jaar later stapte hij over naar de Nationale Ballet- academie.

Hier vind je meer informatie over de Junior Company:

junior company

Meer weten over ISH? Kijk hier:

this is ISH