Grimm - het verhaal

GRIMM is een spectaculaire reis door een grimmige sprookjeswereld.

In de voorstelling belanden twee broers in een fantasiewereld, waar ze verschillende beroemde sprookjesfiguren uit de Grimm verhalen ontmoeten. Zoals in alle sprookjes spelen thema’s als liefde en vriendschap, jaloezie, macht en de strijd tussen goed en kwaad, een grote rol.

Wil je nu al weten hoe dit nieuwe compilatie sprookje verloopt? Lees dan verder!

Proloog

Er waren eens twee broers: Jack en Will. De jongens zaten op de bank computerspelletjes te spelen, totdat hun moeder er schoon genoeg van had. Ze pakte de spelletjes af en gaf hen een appel: veel gezonder! Jack gooide de appel tegen het grote beeldscherm en tot zijn verbazing viel de vrucht erdoorheen. De jongens besloten erachteraan gaan en belandden zo in een totaal andere wereld: een mysterieus sprookjesbos.

Eerste bedrijf

In het bos ontdekken de jongens dat er een Heks heerst die probeert de macht te krijgen in alle vier de koninkrijken. Dat zal haar lukken als ze erin slaagt om vier prinsen op een bepaalde manier te koppelen aan vier prinsessen. Dan komen Jack en Will Roodkapje tegen, de broers zien hoe zij door de Wolf wordt meegesleurd. Ze gaan haar achterna en bevrijden Roodkapje uit de buik van de slapende wolf. Daar komen ook nog zeven dwergen uit getuimeld! Ondertussen heeft de heks Rapunzel opgesloten in een toren. Als de heks daarna de broers achtervolgt weten die te ontsnappen doordat de zeven dwergen de heks helpen afleiden. Zij geeft het zevental een rode appel. Net als de hoofddwerg in de appel wil bijten, verschijnt Sneeuwwitje. De dwergen geven haar uit beleefdheid de appel, maar als ze ervan wil eten slaat Will de appel uit haar hand. Plotseling verschijnt de heks weer. Ze zet haar magische krachten in om Will en de dwergen gevangen te nemen. Alleen Jack en Sneeuwwitje weten te ontkomen.

Dan komt Assepoester aanrennen, op zoek naar haar verloren schoen. Jack is op slag verliefd op haar. Ze volgen Assepoester naar een gemaskerd bal, waar iedereen is om de vijftiende verjaardag van Doornroosje groots te vieren. Op het bal verschijnt de heks onuitgenodigd en in vermomming en laat een machtsspel uitvechten tussen drie prinsen. De door haar betoverde dwergen delen appels uit aan de gasten. Na één hap valt iedereen meteen in een diepe slaap. Alleen Jack neemt geen hapje: hij doet alsof hij in slaap is gevallen. Daardoor slaagt hij erin de drie prinsessen te redden. Een spannende achtervolging volgt.

Tweede bedrijf

De Heks slaagt er uiteindelijk in om de drie prinsessen weer te pakken te krijgen; nu heeft ze er nog maar één nodig en dan heeft ze alle vier de koninkrijken in handen. Als de Heks honger krijgt besluit ze Will te gaan koken, maar Jack komt te hulp en weet hem te redden. Hij overtuigt daarna zijn broer ervan dat ze eerst de prinsessen moeten redden.

Intussen wordt de toren van Rapunzel versierd voor het overwinningsfeest van de Heks. De drie prinsessen worden opgebracht en van de andere kant komen de drie prinsen. De Heks heeft nu drie van de vier koninkrijken in handen en Doornroosje en haar droomprins lijken als laatste koppel ook samen te komen.

Dan ontstaat een spannend gevecht waarbij het kamp van de Goeden steeds groter wordt en dat van de Slechten steeds kleiner. Roodkapje daagt de Heks uit voor een duel. Op het moment dat ze ziet dat ze aan het verliezen is (haar magische bol is gebarsten)verdwijnt de Heks in een tornado. Ook de Wolf maakt dat hij weg komt.

Epiloog

Jack krijgt uiteindelijk een kus van Assepoester. Het is één groot feest, iedereen vindt elkaar terug, blij en opgelucht. En ze leefden nog lang en gelukkig!