Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravonden Stap in de wereld van de voorstelling

Koop kaarten Of bel:
+3120 625 5455

De Foyeravond over Nabucco van 13 januari 2020 is komen te vervallen.

Live-optredens en achtergronden

Tijdsduur 1:30

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier worden uitgediept.

In het kort

Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.

Een paar weken voor de première, terwijl het maakproces nog in volle gang is, nodigen we makers, zangers, dansers of andere experts uit om hun liefde voor de voorstelling te delen. Soms is één spreker uw gids, andere keren komen diverse personen aan het woord; altijd valt er live muziek of dans te genieten. Een prachtige manier om opera en ballet van nabij te beleven.

 

Eerstvolgende Foyeravond 

Frida

20 januari 2020

Repetitie Frida: v.l.n.r. Annabelle Lopez Ochoa, Maia Makhateli en Michaela DePrince
 

Van veelbewogen leven naar kleurrijk ballet

Choreografe Annabelle Lopez Ochoa maakt een avondvullend ballet over Frida Kahlo. Wat spreekt haar zo aan in de kunst en het levensverhaal van de Mexicaanse schilder? En hoe vertaalde ze de hoogsteigen associatieve wereld van Kahlo in een verhalend ballet?

In een avond met toelichtingen en live gedanste fragmenten, geven we een inkijkje in het creatieproces van deze kleurrijke, gloednieuwe balletproductie. Met o.a. Annabelle Lopez Ochoa (choreografie Frida), Dieuweke van Reij (kostuumontwerp Frida) en Stefan van Raaij (directeur Cobra Museum).

 

Overige Foyeravonden seizoen 2019 - 2020

ma 2 maart - Aufstieg un Fall der Stadt Mahagonny - opera

ma 6 april - Die Frau ohne Schatten - opera

ma 18 mei - Rusalka - opera

 

Entree 

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Opera: (Gouden) Vrienden  € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Geefkringen en Patronen
Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via balletvrienden@operaballet.nl

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl.