Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravonden Stap in de wereld van de voorstelling

Live-optredens en achtergronden

Tijdsduur 1:30

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier worden uitgediept.

In het kort

Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.

Een paar weken voor de première, terwijl het maakproces nog in volle gang is, nodigen we makers, zangers, dansers of andere experts uit om hun liefde voor de voorstelling te delen. Soms is één spreker uw gids, andere keren komen diverse personen aan het woord; altijd valt er live muziek of dans te genieten. Een prachtige manier om opera en ballet van nabij te beleven.

 

ma 9 december

Foyeravond Rodelinda

aanvang 20.30 uur

Het kind van de rekening

Een muzikale avond rondom de opera Rodelinda van Georg Friedrich Händel.

Händels opera Rodelinda gaat over liefde in tijden van machtswissel: intriges, vals gekonkel, wrede dreigementen en hartstocht zijn van de partij. Regisseur Claus Guth laat niet alleen de machinaties van de volwassenen zien, maar zoomt ook in op het jongetje dat de zwijgende getuige is van de gebeurtenissen. Wat doet het met koningskind Flavio dat zijn eigen moeder hem inzet als troefkaart in het machtsspel?

In de Foyer van Nationale Opera & Ballet ontrafelen we het verhaal van de opera én onderzoeken we wat deze productie ons leert over onze eigen tijd. Wat leert de blik van het kind ons over de niets ontziende wereld van de volwassenen en natuurlijk brengen zangers de mooiste aria’s uit de opera live ten gehore.

datum: maandag 9 december
aanvang: 20.30 uur

prijs: vanaf € 7,50

koop uw kaarten via deze pagina:

Foyeravond Rodelinda

 

Overige foyeravonden seizoen 2019 - 2020

ma 13 januari - Nabucco
Deze Foyeravond gaat helaas niet door. Wel is er op 3 februari een lezing over Nabucco. 

ma 20 januari - Frida

ma 2 maart - Aufstieg un Fall der Stadt Mahagonny

ma 6 april - Die Frau ohne Schatten

ma 18 mei - Rusalka

 

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.