Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravonden Stap in de wereld van de voorstelling

Live-optredens en achtergronden

Tijdsduur 1:30

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier worden uitgediept.

In het kort

Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.

Een paar weken voor de première, terwijl het maakproces nog in volle gang is, nodigen we makers, zangers, dansers of andere experts uit om hun liefde voor de voorstelling te delen. Soms is één spreker uw gids, andere keren komen diverse personen aan het woord; altijd valt er live muziek of dans te genieten. Een prachtige manier om opera en ballet van nabij te beleven.

 

ma 11 november 

La Cenerentola 

aanvang 20.00 uur

Assepoester, Rossini en verborgen identiteiten

Foyeravond rondom de opera La Cenerentola van Rossini

Het thema van Assepoester (Cenerentola in het Italiaans) is oeroud en duikt al meer dan een millennium op in onze verhalen, van Azië tot Europa. Het verhaal over de underdog die triomfeert is meer dan entertainment - we hebben het soms nodig om de moed erin te houden. Calmer Roos gidst je tijdens deze Foyeravond door Rossini’s operaversie van het sprookje. Opera in een hogedrukpan, met voorbeelden aan de piano, verhalen en bovenal: intens luisteren.

Aan het begin van deze avond vindt de feestelijke uitreiking van de Prix d’Amis plaats, de jaarlijkse prijs voor een solist en productie uit het afgelopen seizoen van De Nationale Opera, toegekend door de Vrienden van De Nationale Opera.

aanvang: 20.00 uur (aanvangstijd wijkt af van andere foyeravonden)

Lees meer 

 

Overige foyeravonden seizoen 2019 - 2020

ma 9 december - Rodelinda

ma 13 januari - Nabucco

ma 20 januari - Frida

ma 24 februari - Aufstieg un Fall der Stadt Mahagonny

ma 6 april - Die Frau ohne Schatten

ma 18 mei - Rusalka

 

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.