Operahelden

De Nationale Opera wil zo veel mogelijk kinderen laten kennismaken met zingen, acteren en bewegen – kortom, met opera. Dat doen we met Operahelden: in een echt opera-kinderkoor leer je hoe je met muziek een verhaal kunt vertellen.

Voor kinderen die van zingen en spelen houden, organiseert De Nationale Opera na de herfstvakantie 2020 een wekelijks kinderkoor. Begeleid door een pianist en een zang- en speldocent ga je aan de slag met (hedendaags) operarepertoire. Naast bestaand repertoire gaan we ook samen nieuw repertoire maken: nieuwe verhalen die we vertellen met muziek. Zo leer je zingen én verhalen vertellen met muziek.

Er zijn twee groepen: groep I voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en groep II voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Houd je van zingen en acteren? En ben je tussen de 5 en 12 jaar? Geef je dan op voor Operahelden!

Artistieke coördinatie & muzikale leiding: Hanne van de Vrie en Ineke Geleijns

Je kunt nog inschrijven, gebruik hiervoor onderstaande button.

Inschrijven

Data

Wekelijks op woensdagmiddag vanaf 25 november 2020 t/m 24 maart 2021.

Tijdstip groep I (5-8 jaar): 15.00-15.45 uur (45 minuten)
Tijdstip groep II (9-12 jaar): 16.15-17.30 uur (75 minuten)
Uitzonderingen: er zijn geen bijeenkomsten in de kerstvakantie (19 december 2020 – 3 januari 2021) en in de voorjaarsvakantie (20 t/m 28 februari 2021).  

Locatie

Operahelden vindt plaats in Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein 22, Amsterdam. Kinderen dienen met eigen vervoer naar het theater te komen. De kinderen worden opgevangen en begeleid tijdens de lessen.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname bedragen:
€ 50,- per kind
Dit bedrag kunt u betalen via onderstaande aanmelding. Na betaling is uw kind ingeschreven. U ontvangt dan z.s.m. meer informatie. Graag aanmelden via onderstaande link.

Inschrijven

Aanwezigheid

Bij deelname aan Operahelden maken de kinderen een leerzaam en leuk traject mee. Het is belangrijk dat de kinderen bij alle repetities aanwezig zijn. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie, Participatie en Programmering van Nationale Opera & Ballet via zingen@operaballet.nl

Algemene richtlijnen van het RIVM:

We communiceren duidelijk via onder meer TV-zuilen, posters in de zaal en borden, dat we verwachten dat theaterbezoekers, en dus ook de Operahelden zich houden aan de algemene richtlijnen van het RIVM zoals die op dat moment gelden:

*Als je klachten hebt, blijft je thuis en laat je je testen

*Je zorgt voor goede hygiëne: regelmatig 20 seconden handen wassen en niet met de handen aan het gezicht zitten

*Vanaf 19 jaar: 1,5 meter afstand van anderen houden

*Hoesten en niezen in de binnenkant van de ellebogen

*Gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg

*Was daarna altijd de handen!

*Schud geen handen

Meer informatie:

Veilig-bezoek

 

Foto: Kim Krijnen