Workshop opera of dans

VANWEGE CORONARICHTLIJNEN KUNNEN ER TIJDELIJK GEEN WORKSHOPS / KINDERFEESTJES GEORGANISEERD WORDEN.

Ideaal voor een kinderfeestje!

Ervaar hoe het is om een danser of zanger te zijn!

 

Magie en Muizenissen

Maak in één middag een eigen versie van het ballet Notenkraker en Muizenkoning. Dit beroemde sprookjesballet met muziek van Tsjaikovski vertelt het verhaal van Clara die op Sinterklaasavond een Notenkrakerpop cadeau krijgt. Als Clara gaat slapen, danst ze in haar droom met de Notenkraker. Maar dan worden ze aangevallen door de Muizenkoning en zijn leger muizen. Clara en haar Notenkraker weten te ontsnappen via een toverlantaarn. Ze komen terecht in een magische wereld en reizen langs verre landen...

Tijdens de workshop brengen de kinderen het verhaal samen tot leven. In korte tijd maken ze kennis met de diverse aspecten van ballet: van oefenen tot inleven en van kostuums passen tot presenteren op muziek. Voor wie wil, zijn er spitzen om zelf even te proberen!

De workshop vindt plaats in een studio van Nationale Opera & Ballet met licht, decor en kostuums. De kinderen worden begeleid door een professionele dansdocent. Voor deze workshop is het belangrijk dat de kinderen trainings- of gymnastiekkleding meenemen.

De Kleine Zeemeermin

Het is volle maan. Bij het meer dansen alle zeemeerminnen behalve de kleine Rusalka. Zij zit treurend aan de kant omdat ze smoorverliefd is op een mensenprins. Misschien kan de heks Jezibaba helpen? Deze gemene heks tovert Rusalka om in een meisje met benen, maar neemt haar stem af en spreekt een vloek uit. Zal het Rusalka toch lukken haar prins te veroveren?

In deze workshop wordt muziek gebruikt uit de opera Rusalka van Dvořák, afgewisseld met muziek van onder andere Mozart, Händel en Verdi. Alle aspecten van opera komen aan bod: acteren, zingen, regisseren en presenteren. De kinderen spelen een stervende prins en zingen een prachtig Maanlied. Ze dansen als zeemeerminnen en gebruiken hun lichaam als percussie-instrument.

De workshop vindt plaats in een studio van Nationale Opera & Ballet met licht en kostuums. Een docent zang & spel en een pianist begeleiden de kinderen in dit muzikale theateravontuur.

Magie & Muizenissen (4 t/m 6 en 6 t/m 12) en De Kleine Zeemeermin (6 t/m 12)

Duur: circa twee uur

Kosten: € 250 voor 15 kinderen, € 8 per extra persoon (max. 20 kinderen). 
De kosten zijn inclusief een drankje (uitgebreidere traktatie: prijs op aanvraag)

Informatie en reserveren: educatie@operaballet.nl of 020 551 8307