Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets.

Met de auto is het soms moeilijk Nationale Opera & Ballet op tijd te bereiken: houd er rekening mee dat het centrum van Amsterdam erg druk kan zijn en parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet schaars is. Na aanvang van de voorstelling kan er geen toegang meer tot de voorstelling worden verleend (na de pauze kunt u wel weer plaatsnemen in de zaal).

Bekijk hier een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet .

Plan uw reis met deze routeplanner of met de openbaar vervoer-planner.

De hoofdingang en het Kassabespreekbureau bevinden zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein.

Voor actueel nieuws over parkeren en verkeer, zie amsterdam.nl/parkeren-verkeer/nieuws

Openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro (lijn 51, 53, 54) u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein, waar ook tramlijn 14 (Amsterdam CS-Flevopark) stopt. Vanaf daar is het ± 2 minuten lopen naar de hoofdingang.

Taxi

Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) of eventueel – op vijf minuten loopafstand – op de Nieuwmarkt.

Auto

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘Muziektheater’. Houd er rekening mee dat het erg druk is in het centrum van Amsterdam en dat het vinden van een parkeerplaats tijdrovend is, waardoor u (veel) vertraging kunt oplopen bij het bereiken van het theater.

Kijk hieronder voor meer informatie over parkeren.

Parkeerdienst WeParc

Bij Nationale Opera & Ballet kunt u gebruikmaken van de parkeerdienst van WeParc. Stap voor de deur uit en laat uw auto door een van de gescreende chauffeurs beveiligd parkeren en retourneren na afloop van de voorstelling. WeParc kost €34,95 voor 5 uur, en voor abonnementhouders €29,95. Plaats nu uw reservering via de website, of via de iPhone- of Android-app.

Reserveer op tijd, want vol is vol!

Apple App store Google Play Store

Parkeren

Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ’s avonds en in het weekend. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn.

De parkeergarage 'Stadhuis-Muziektheater' is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers. Wij raden u aan deze parkeergarage te mijden. De kans is groot dat deze vol is.

Alternatieve parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein

Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven

Valkenburgerstraat 238 - 1011 ND, P1 Parking Waterlooplein

Kalverstraat, Singel 451 C - Q-Park

Via de website van P1 Parking is er de mogelijkheid om vooraf een parkeerplaats te boeken tegen een voordelig tarief, een hele dag parkeren voor € 20,- of een hele avond voor € 10,-. Op www.p1.nl/boeken kan een parkeerplaats geboekt worden. 

P+R locaties

Een alternatieve parkeermogelijkheid bevindt zich aan de rand van de stad, bij één van de zeven P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per 24 uur (€1 bij inrijden na 10:00) en vervolgens met maximaal vijf medereizigers voordelig reizen met de trein, bus, tram of metro naar Nationale Opera & Ballet. Meer informatie op de website van iAmsterdam.com: P+R parkeerlocaties

Uitgebreide informatie over parkeren in Amsterdam vindt u op de website van de gemeente Amsterdam: parkeren in Amsterdam