De Nationale Opera

De Nationale Opera creëert en voert muziekdramatische kunst op, daarbij de focus leggend op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Laat u inspireren! We heten u van harte welkom in ons theater.

Achter de schermen

Van decors tot kostuums en van special effects tot pruiken; vrijwel alles wordt in de eigen ateliers geproduceerd. Bekijk hier video's van een aantal ateliers.

Zo gaat het er aan toe achter de schermen bij de Kap & Grime afdeling
Zie het magistrale koor aan het werk
Kijk mee achter de schermen in ons decoratelier
Bekijk hoe we pruiken, rekwisieten, kostuums en hoeden maken voor de nieuwe productie van La forza del destino.

Directeur/Artistieke Staf

De Nationale Opera is het grootste operagezelschap van Nederland. Hier vindt u de biografieën van de directeur en de leden van de artistieke staf.

Koor

Een groot aandeel van het internationale succes van De Nationale Opera wordt geleverd door het Koor van De Nationale Opera. Wij stellen de leden van het koor hier graag aan u voor.

Een rijke geschiedenis

Volledige geschiedenis
1965

Der Rosenkavalier

Der Rosenkavalier (Richard Strauss), die op 17 november 1965 in première ging in de Congreszaal van de RAI in Amsterdam, is de eerste opera van de nieuwe stichting. Het is ook één van de twee producties van de Nederlandse Operastichting waarin Gré Brouwenstijn en Cristina Deutekom beide mee zongen.

1966

Don Carlos

Op 17 juni 1966 gaat Verdi’s opera Don Carlos in première. Gré Brouwenstijn vertolkte in deze productie de rol van Elisabetta. De muzikale leiding is in handen van Bernard Haitink (foto).