Kaartverkoop

Informatie over losse kaartverkoop aan de kassa en online, abonnementen en reeksen, betaalwijzen, kortingen, de ruilservice, de zaalplattegrond, inleidingen bij voorstellingen en de webshop.

Kaarten

  • Online kaarten bestellen is mogelijk via deze website. Daarvoor selecteert u de voorstelling via programma en daarna 'koop kaarten'.
  • Losse kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de Kassa van Nationale Opera & Ballet aan de Amstel 3 te Amsterdam.
  • Tijdens openingsuren kunt u kaarten telefonisch bestellen via 020 625 5455.
  • Het verschuldigde bedrag kunt u betalen met creditcard (Visa, Mastercard, American Express) of via iDEAL. Zodra de betaling is voldaan, worden de kaarten u toegestuurd. Voor het afhalen of opsturen van uw bestelde kaarten geldt een toeslag. Voor bestellingen via telefoon of internet wordt per kaart € 2 boekingskosten gerekend (met een maximum van € 20).Voor het versturen of afhalen van kaarten wordt additioneel € 1 in rekening gebracht, voor e-tickets wordt dit niet gerekend.

Bekijk hier de openingsuren en de sluitingstijd gedurende de zomer van de Kassa van Nationale Opera & Ballet: openingsuren

Rolstoelplaatsen

Kaarten voor de rolstoelplaatsen zijn alleen telefonisch of aan de kassa te bestellen.

Variabele prijzen

Bij alle voorstellingen hanteren we een systeem van oplopende toegangsprijzen. Afhankelijk van de vraag naar kaarten, stijgt de prijs. Met een abonnement bent u verzekerd van de laagste prijs.

Start losse kaartverkoop

De kaarten voor de operavoorstellingen in seizoen 2018-2019 gaan op vier verschillende data in de verkoop:

Op dinsdag 5 juni 2018 om 12.00 uur gaan in de verkoop:
Die Zauberflöte, Jenufa, Il barbiere di Siviglia en Oedipe
Op zaterdag 1 september 2018 om 12.00 uur gaat in de verkoop:
aus LICHT
Op dinsdag 11 september 2018 om 12.00 uur gaan in de verkoop:
Porgy and Bess, Juditha Triumphans en Tannhäuser
Op dinsdag 16 oktober 2018 om 12.00 uur gaan de voorstellingen van OFF 2019 in de verkoop:
Girls of the Golden West, Caruso a Cuba, Fin de partie en The Second Violinist
Op dinsdag 11 december 2019 om 12.00 uur gaan in de verkoop:
Tannhäuser, Madama Butterfly en Pelléas et Mélisande

De kaarten voor alle balletvoorstellingen zijn vanaf 1 juni te koop voor het daaropvolgende seizoen. Kaarten voor balletvoorstellingen op een andere locatie dan Nationale Opera & Ballet zijn verkrijgbaar bij het theater waar de betreffende voorstelling te zien is.

Voor het startpunt van de kaartverkoop voor andere voorstellingen in Nationale Opera & Ballet geldt dat die worden gecommuniceerd op deze website.

Kortingen

Nationale Opera & Ballet geeft korting op de toegangsprijs bij het tonen van een CJP, Stadspas Amsterdam of een Cultuurkaart. Voor studenten geldt een last minute toegangsprijs van € 15, verkrijgbaar aan de kassa vanaf 1½ uur voor aanvang van de voorstelling. Kaarten voor het studententarief zijn ook online te koop vanaf 13:00 op de dag van de voorstelling. Let op: bij binnenkomst in het theater moet de relevante kortingskaart of studentenpas getoond worden. My Muse & Me-leden kunnen één dag voor de voorstelling van een productie tegen korting kaarten reserveren. Zie voor meer informatie operaballet.nl/muse.

Groepsreserveringen

Een groepsreservering is mogelijk vanaf 15 personen voor alle producties. Kijk voor meer info op operaballet.nl/groepen.
Voor programma's op maat, evenementen en arrangementen kunt u ook kijken op operaballet.nl/sales-events

Boventitels De Nationale Opera

Er is boventiteling vanaf alle rangen beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels. De zaalplattegrond bestaat sinds 2016 - 2017 uit zes rangen.

Uitverkocht?

Misschien kunt u toch bij de voorstelling aanwezig zijn! Vanaf één uur voor aanvang zijn aan de Kassa volgnummers verkrijgbaar. Alle niet afgehaalde kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang verkocht, maximaal twee kaarten per persoon, in volgorde van opkomst.