Madonna regisseert film biografie Michaela DePrince

Madonna zal de verfilming van de biografie van ballerina Michaela DePrince gaan regisseren. Michaela DePrince, tweede soliste bij Het Nationale Ballet, schreef haar autobiografie 'Ze noemden me duivelskind' in 2014 samen met haar adoptiemoeder Elaine DePrince. 'Ze noemden me duivelskind' vertelt op indrukwekkende wijze hoe Michaela DePrince uitgroeit van oorlogswees tot talentvolle ballerina.

“Michaela’s levensverhaal raakte mij diep, zowel als artiest maar ook als activist die begrijpt wat tegenslag is,” zegt Madonna. “Deze film geeft een unieke mogelijkheid om licht te werpen op Sierra Leone en om Michaela de stem te laten zijn voor alle weeskinderen die naast haar zijn opgegroeid. Het is een eer voor mij om haar verhaal tot leven te brengen.”

Metro-Goldwyn-Mayer verwierf de filmrechten in 2015. Madonna regisseert het script geschreven door Camilla Blackett, bekend van de hitseries 'New Girl' en 'Fresh of the Boat'.
Het boek 'Ze noemden me duivelskind' is in Nederland verschenen bij uitgeverij The House of Books.

Een releasedatum van de film is nog niet bekendgemaakt.