Dans mee - In the Future

PROFESSIONALS EN AMATEURS VIEREN DE TOEKOMST VAN DE DANS
 

De inschrijving voor In the Future is gesloten.

 

DAAR KUN JIJ MET JE DANSGROEP AAN MEEDOEN!

Alle stijlen zijn welkom
In 2021 bestaat Het Nationale Ballet 60 jaar. Dat vieren we samen met dansgroepen uit heel Nederland in het participatieproject en jubileumprogramma In the Future. Tijdens de twee voorstellingen van In the Future op zaterdag 8 mei 2021 tonen tien amateurdansgroepen hun eigen choreografie. Daarnaast danst onze Junior Company het ballet In the Future van Hans van Manen. Een feestelijk programma met de meest uiteenlopende dansstijlen en minstens één gemene deler: DE LIEFDE VOOR DANS.

Open voor iedereen en alle dansstijlen. Van flamenco tot hiphop en van breakdance tot reggaeton

Hoe zien Nederlandse dansliefhebbers de toekomst?
Hoe kijk jij naar de toekomst? Hoe zal jouw dansstijl zich ontwikkelen? En hoe dansen we over 50 jaar? We vragen de geselecteerde groepen een eigen nieuwe choreografie te maken op basis van deze drie vragen, die maximaal 5 - 6 minuten mag duren.

Dansgroepen kunnen zich aanmelden tot en met 31 mei 2020 (1 jaar vóór de voorstelling). 

De inschrijving voor In the Future is gesloten.

MELD JOUW DANSGROEP AAN VOOR IN THE FUTURE

Hoe kan je meedoen?

Stuur een video (via Youtube, Vimeo of Wetransfer) van jouw dansgroep met een bestaande choreografie van minimaal 2 tot 5 min naar ons op via het aanmeldformulier. Pas wanneer jouw groep wordt geselecteerd, vragen we jullie om een nieuwe choreografie te maken voor In the Future.

Aanmeldformulier

Belangrijk: meld je aan vóór 31 mei 2020.

Je hoort vóór 1 juli 2020 van ons of je bent geselecteerd.

De uitvoering van In the Future is op zaterdag 8 mei 2021. Houd ook vrijdag 7 mei 2021 vrij voor repetitie.

Wat bieden wij je?
Alle geselecteerde groepen worden uitgenodigd voor een bezoek aan Nationale Opera & Ballet. Je krijgt een rondleiding achter de schermen en een ontmoeting met het artistieke team waar we verder in gesprek zullen gaan over je stijl, techniek en visie op de toekomst. Je ervaart hoe het is om op een van de grootste podia van Nederland te dansen.

Foto: Michel Schnater